sunnuntai 17. syyskuuta 2017

SYKSYN SUUNNITELMA




Heippa!
Olen tässä hieman suunnitellut tämän syksyn aikataulua. Töitä mulla on nyt ollut hitusen enemmän mitä "pitäisi", sillä on ollut erilaista tapahtumaa ja työntekijöiden sairastumisia, mutta se ei onneksi ole haitannut! Mulla kun työt ovat painottuneet iltaan, niin olen aamupäivän saanut lukea, jos siis siltä on tuntunut. Pidän nyt vielä rennompaa otetta opiskeluun, varsinkin kun on ollut noita töitä. Itseasiassa heti kun annoin itselleni luvan vähän löysätä niin lukeminen on sujunut paljon paremmin! Joten muistakaahan, että tässä vaiheessa ei kannata repiä liikaa stressiä opiskelusta.

Ja tosiaan se lukusuunnitelma! Eli minulla on taas Mafynetti 2 käytössä, tällä kertaa myös tietokoneella. Olen aloittanut fysiikan laskemisen 11.9. (aikaisemmin tein vk:n tehtäviä). Tavoitteena on fysiikan osalta edetä käyrän mukaisesti, joten on vaikea arvioida millaisia tuntimääriä kannattaa tehdä, tällä hetkellä se 2 tuntia per päivä on riittänyt vallan mainiosti. Fysiikalla olen siis aloittanut ja luen sitä nyt aluksi pelkästään, sillä se on mun suurin heikkous.

Kemian aloitan näillä näkymin lokakuussa, kun palaan viikon lomalta Kroatiasta! Eli otan sen fysiikan rinnalle, ja töistä riippuen luen päivän aikana joko kumpaakin ainetta, tai sitten jaan ne eri päiville. Melko varmasti tulen testaamaan kumpaakin tapaa.

Biologia jos mikä on mulla hyvin hallussa, joten sen kanssa ei tule kiire. Ajattelin että jos sen ottaisin mukaan viimeistään marras/joulukuussa. Riippuu tietenkin paljolti siitä miten etenen kemian ja fyysikan kanssa, jos hyvin niin otan bilsan aikasemmin jo mukaan.

Jos miettii sitten opiskeluaikoja, niin tarkoituksena on lukea aamupäivät, jos silloin ei ole töitä. Viikonloput yritän pitää vapaata, mutta työt rytmittää nyt arkea, niiden mukaan mennään. Aloitan nyt noin 2h per päivä, joka on minimimäärä. Tärkeintä on että etenen ja opin, joten en aio ottaa tuntimääristä painetta. Menen oppiminen edellä!

Joko siellä on alettu lukemaan ja tekemään lukusuunnitelmaa? Itsellä välillä motivaatio heittelehtii tämän kaiken suhteen, mutta sehän kuuluu vain asiaan.
Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille ♥

7 kommenttia:

  1. Kuulostaa hyvältä sun lukusuunnitelmat!

    Itselleni sisäänpääsemättömyys oli niin iso pettymys, että edes opiskelun ajatteleminen on aiheuttanut totaalista oksetusta ja ahdistusta. (Hain siis kolmatta kertaa viime kokeessa.) Tätä ahdistusta avitti ehkä sekin, että kaikki kolme ystävääni, joiden kanssa hain, pääsivät sisään. Samaten kaksi työkaveriani, jotka hakivat. Eli yksin jäin!

    Tilasin Mafynetin uudelleen itsekin, ja olen aloittanut niinkin vähällä kuin kolmella tehtävällä päivässä. Joka toinen päivä fy, joka toinen päivä kem. La-su ei yhtäkään tehtävää. Biologiaa oon tehnyt melkein joka iltapäivä jonkun vähän alle kymmenisen tehtävää. Hyvin hidas aloitus siis. :) Aloitus oli ihan kamala, ahdisti niin paljon että hyvä kun tuli niistä kolmesta tehtävästä mitään! :'D Nyt tuntuu jo paremmalta, ja ajatuksena on siis ollut valita kolme vaikeinta tehtävää per tavoitetehtäväpaketti, ja jos on ollut tuottelias fiilis, oon tehnyt kaikki ja edennyt seuraavaan aihealueeseenkin. Kolme tehtävää on kuitenkin aina päivän tavoite, ettei tule paha mieli jos en jaksa keskittyä enempää.
    Viime vuonna nuolin koko Mafynetin puhtaaksi tehtävistä ja tein kaikki perustehtävätkin, osasta jopa lisätehtävät, mutta mun heikkoudeksi viime keväänä jäi selvästi soveltavat tehtävät ja ongelmanratkaisu, keskityn siis enemmän niiden petraamiseen. Siispä kertaan niillä tavoitetehtävillä ensin koko teorian ja sitten alan varmaan tekemään vaikeampia tehtäviä, jos pääsen ikinä ylös tästä kuilusta. :'D

    Valtavasti tsemppiä vuoteen! Tämä medisiinan loputon ylämäki ei ole helppo, mutta vielä me pystytään siihen. ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voin samaistua tohon fiilikseen, varsinkin jos muut pääsi, mutta itse ei.. Onneksi sitä voi ajatella niin, että se on iso tilaisuus kasvaa henkisesti, mikä varmasti auttaa itse lääkärin uralla, kun osaa ottaa vastaan pettymyksiä!
      Toi kolme tehtävää on hyvä aloitus! Mie lähin vähän liian nopealla tahdilla etenemään, ja itselläkin lukemisen uudelleen aloittaminen hieman ahdisti, niin nopea aloitus vaan lisäsi stressiä..

      Tsemppiä sullekkin, ja kiitos kommentista (ja anteeksi myöhäinen vastaus..), vertaistuki on ihan parasta :)♥

      Poista
  2. Olen myös aloittanut, mulla on mafynetti tabletilla. Pohdin pitkään, että olisiko joku muu materiaali ollut mulle parempi kun lähtötaso on suht heikko, mutta rohkaistuin nyt kokeilemaan sitä suoraan. On mulla lukiokirjatkin hyllyssä niin niistä voi katsoa perusasioita, jos ei mafyn avulla aukea. Biologian opiskelin kesän aikana hyvin ja kävin viime viikolla kirjoituksissa. Nyt aion pitää bilsasta taukoa ja siirryn fysiikan ja kemian pariin. Yritän silti kevyesti kertailla bilsaa säännöllisesti, että se pysyisi mielessä. Lukumotivaatiota on hyvin ja harmittaa kun työssäkäynti häiritsee harrastusta :D. Välillä kyllä mielessä kummittelee, että tämä on ihan mahdoton urakka ja ettei mun taidot ja aika riitä millään...

    Tsemppiä opiskeluun! Sun tahti kuulostaa oikein hyvältä. Ei tässä vaiheessa syksyä kannata itseään näännyttää, voimia pitää säästellä kevään puolelle. Tärkeintä on, että asioihin tarttuu säännöllisesti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskon että mafy sopii myös aloittamiseen, kunhan sitten täydentää tietoa lukiokirjoilla! Ja sun taidot ja aika riittää ♥ Ja vaikka vaatisikin useamman haku vuoden, niin ei kannata liikaa pettyä, onpahan makeampaa sitten kun vihdoin pääsee sisään. :) Olet oikeassa, lukutsemppiä sullekki!

      Poista
  3. Moikka! Miten sinä siis seuraat tuota Mafyn käyrää? Mustan viivan kohdalla yrität saada punaisen pysymään? Minulle on vielä uutta Mafyn käyttö, ja pelottaa että lähdin väärällä tavalla opiskelemaan. Juteltuani opiskeluvalmentajan kanssa, jätin biologian lukemisen hetkeksi syrjään ja luin vain fy/ke. Olen tehnyt niin, että Mafynetin mukaan laskenut täysin. Eli nyt on menossa perusteoriat/tehtävät, muistiinpanot tietenkin samalla ja myös flashcardeja. Sitten teen tavoitetehtävät ja jatkan soveltaviin. Marras-joulukuussa voisi kokeilla jo jonkin vanhan harjoituskokeen tekemistä. Miltä sinusta kuulostaa tuo täysin Mafyn ohjeiden mukaan eteneminen, kun olet ohjelmaa jo aikaisemmin käyttänyt? Bilsaa suosittelivat loppupäähän, kun siinä niin paljon nippelitietoa ettei vaan pääse unohtamaan.

    VastaaPoista
  4. Joo juurikin niin! Mafysta pitäisi löytyä hyvät ohjeet käyrän seurantaan ja käyttöön, kannattaa lukea ne kaikki läpi. Uskon että teet aivan oikein. :) Minusta tuo eteneminen kuulostaa todella hyvältä, itsekkin käytän tuota taktiikkaa! Itse tosin saatan aloittaa bilsan jo aikaisemmin, ihan vaan koska se on kivaa vastapainoa fykelle. Paljon tsemppiä projektiin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Okei..iik. Täytyy siis pistää kutosvaihde silmään. Mulla siis edistymiskäyrä laahaa aika pahasti, mutta jospa siitä alkaa nousta :) Sinulle myös kovasti tsemppiä!

      Poista