lauantai 4. toukokuuta 2019

HARJOITUSKOKEET/MAFY-VALMENNUS


Hei!

Multa on paljon kyselty analyysiä harjoituskokeista, ja ajattelin nyt hieman jakaa miten mulla on sujunut, sekä mitä olen pitänyt harjoituskokeista. Olen siis saanut MAFY-valmennukselta yhteistyönä heidän etäkurssinsa, johon kuuluu opiskelumateriaalien lisäksi opiskeluvalmentaja, sekä 7 harjoituskoetta, jotka voi tehdä joko kotona tai MAFY-valmennuksen koepaikoissa. Itse teen kotona, sillä Oulussa ei ole heillä harjoituskoetilaisuuksia, mutta postitan kokeen heille tarkistettavaksi. Lisätietoa MAFY-valmennuksen kursseista löytyy täältä.

Olen nyt tehnyt kaikki harjoituskokeet, ja oon yleisesti ottaen tyytyväinen siihen miten ne ovat menneet. Viimeisestä harjoituskokeesta en vielä tiedä miten se meni, mutta muista ovat tulleet pisteet ja sisäänpääsyrajat. Jos haluat tietää tarkemmin miten sisäänpääsyrajat Mafylla määritetään, suosittelen lukemaan Tiian postauksesta tästä linkistä. He siis laskevat joka kokeelle oman sisäänpääsyrajan, lisäksi ilmoittavat rankig-prosentit, joissa verrataan omaa tulosta muiden kurssilaisten tuloksiin.

Minulla on tähän mennessä sisäänpääsyrajan ylittänyt neljä koetta, kaksi ensimmäistä jäi hieman alle rajojen, sillä biologian osaamiseni ei ollut vielä tarpeeksi hyvä. Eli olen erittäin tyytyväinen miten kokeeni ovat menneet! Aloitin siis biologian opiskelun vasta tammikuussa, ja ensimmäisen kokeen tein jo tammikuun puolivälissä, joten biologia ei ollut ihan täydessä terässään. Rankingin mulla on alussa ollut 80-95%, mutta nyt kuudennessa kokeessa se putosi 76%. Ja ihan totta puhuen, luulen, että viimeisessä harjoituskokeessa se on pudonnut vielä enemmän, ja en ole sisäänpääsyrajan sisällä, niin huonosti se meni. En ole silti huolissani, olin viimeisessä kokeessa hieman ylikuormittunut joten ajatus ei kulkenut, ja mielestäni on hyvä mokata edes se yksi koe, tietääpähän mitä pääsykokeessa ei sitten todellakaan tee :D. Olisin kumminkin suurimmasta osasta kokeista päässyt sisään, joten en usko että osaamiseni on mihinkään mystisesti kadonnut.

Viime vuonna harjoituskokeet eivät sujuneet läheskään näin hyvin, ja itseasiassa pääsykoe meni hyvin samallalailla kuin harjoituskokeet, hieman paremmin tietenkin, mutta ei tarpeeksi. Joten olen aika luottavainen sen suhteen, että pärjään myös itse pääsykokeessa. Mafyn harjoituskokeiden haastavuustaso on todellakin pääsykoeluokkaa, ellei välillä hieman hankalampaakin, joten nämä kokeet ovat olleet erinomaista harjoitusta.

Haluan muistuttaa, ettei harjoituskokeet kerro välttämättä mitään menestyksestä itse pääsykokeessa! Totta kai jos kokeet menevät hyvin, todennäköisesti osaa myös kokeessa vastata paremmin, mutta tämä ei aina päde. Vaikka harjoituskokeet menisivät huonosti, voi itse pääsykokeessa kysymykset olla just sulle sopivat tai et ole vain saanut harjoituskokeissa itsestäsi kaikkea irti! Ainakin minulla on ollut välillä hankala keskittyä harjoituskokeissa, koska tiedostan että ne ovat vain harjoitusta. Tämän vuoksi koen että harjoituskokeet eivät kerro kaikkea osaamisesta. Joten älkää stressatko harjoituskokeita ja niiden tuloksia! Teette vain hallaa itsellenne.

Seuravaaksi edessä onkin itse pääsykoe, joten palailen vielä ennen sitä kertomaan mun viimeaikaisista fiiliksistä. Tsemppiä loppukiriin!

3 kommenttia:

 1. Tärkeä muistutus tuo, etteivät harkkakokeet määritä sisäänpääsyä! Se vaan itselläkin aina niin helposti unohtuu. Saanko tiedustella millaisia rankingeja/suhteellisia pisteitä sait viime vuonna harkkakokeista ja millaiset pisteet sitten itse pääsykokeesta? :)

  VastaaPoista
 2. Taisin epäonnistua äskeisessä kommentin lähettämisessä :D Kyselin siis, että haluisitko kertoa tarkemmin millaisia rankingeja/suhteellisia tuloksia sait viime keväänä harkkakokeista ja entä millaiset pisteet sitten itse kokeesta? Tsemppiä sullekin vielä viime metreille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, et epäonnistunut, mun täytyy vaan aina hyväksyä ensin kommentit! :) Muistelisin että ylitin vain yhden kokeen sisäänpääsyrajan, jäin muissa kokeissa 50-10 pisteen päähän. Eli ei kyllä mitenkään hyvin mennyt. Ja vikasta kokeesta taisin jäädä n. 20 pisteen päähän, niinkuin oikeassakin.
   Kiitos :)

   Poista