keskiviikko 2. syyskuuta 2015

MIKSI HALUAN LÄÄKÄRIKSI?Tätä kysymystä olen monesti pyöritellyt päässäni. Varsinkin välillä kun lukemiset ei tunnu sujuvan, ja tekisi mieli heittää kirjat parvekkeelta alas.. Niin täytyy sitten aina välillä muistutella itselle, että miksi tahdon opiskella juurikin lääkäriksi. Löysin haasteen, jonka eteenpäin pisti Tohtori Krabola blogista Lääketiedettä ja laiskottelua. Haaste on vanha, ja sillä on kartoitettu lääkikseen haluavien ja siellä jo olevien/valmistuneiden hakumotiiveja! Luin muiden tekemien haasteita ja innostuin tekemään haasteen itsekin! Joten:

Kysymys ja vastausvaihtoehdot ovat seuraavanlaiset: (valita voi 1-10 vaihtoehtoa)


Miksi minusta tuli/tulee lääkäri?
1) Haluan vilpittömästi auttaa sairaita.
2) Koska olen Jumalasta seuraavana.
3) Tämä on kutsumusammatti.
4) Tässä ammatissa saa rahaa ja naisia/miehiä.
5) En keksinyt muutakaan.
6) Haluan antaa panokseni lääketieteen hyväksi ja ehkä edistää tulevaisuudessa tiedettä löytämään parannuskeinoja sairauksiin.
7) Äiti käski.
8) Aivoni tarvitsevat haasteita. Minusta ei olisi tehtaaseen liukuhihnatöihin.
9) Haluan Nobel-palkinnon. 
10) Ammatti siinä kuin muutkin.

Ja tässä vastaukseni:

1) Kyllä, tahdon aivan vilpittömästi auttaa sairaita. En lääkäriksi muuten alkaisi. Tahdon tehdä jotain hyvää ja merkitsevää, ja onhan niitä muitakin tapoja, mutta minulle paras tapa auttaa on alkaa lääkäriksi.
4) Lääkärin ammatissa on suuri vastuu, joten palkkakin on sen mukainen. Pitäähän sitä jostain elantonsa tienata, joten kyllä palkkapussin suuruus vaikuttaa päätokseeni. Naisia/miehiä en tarvitse, enkä usko että se on muillakaan vaikuttanut päätökseen! Toivottavasti. :-D
6) Vaikka en vielä lääkiksessä olekaan, olen usein miettinyt tutkijan uraa. Minusta olisi upeaa tutkia ja yrittää parantaa sairauksia. Minkälainen urani sitten ikinä tulee olemaankaan, haluan olla (vaatimattomasti) paras siinä mitä teen. Tähän liittyy myös kohta 9) sillä kyllä Nobel-palkinnon tavoittelu kuulostaa houkuttelevalta.
10) En ala lääkäriksi sen takia että se olisi jotenkin siistiä, tai siitä sais jonkin statuksen, vaan puhtaasta mielenkiinnosta ihmisen anatomiaa sekä auttamista kohtaan. En alkaisi lääkäriksi jos ne eivät kiinnostaisi. Ammatti siis siinä missä muutkin, voisin valita jonkun muun, jos joku muu edes kiinnostaisi.

Tällä hetkellä teen kovasti töitä lukien joka päivä, jotta vuoden päästä minulla olisi edes mahdollisuus päästä sisään lääkikseen. Lukeminen tulee olemaan ykkösprioriteettini koko vuoden ja se menee kaiken edelle, niin paljon tahdon päästä sinne opiskelemaan! Ja en tarkoita tällä sitä että lukisin 24/7 neljän seinän sisällä, kyllähän sitä vapaa-aikaakin pitää olla, mutta aion tehdä kaikkeni ja enemmänkin toteuttaakseni unelmani.


Mutta nytpä jatkan tätä niin tärkeää lukemista! Täällä pohjoisessa ilma on jo syksyinen, joten siitä inspiroituneena laitoin postaukseen mukaan itse kuvaamiani, jo hieman vanhoja syksyisiä kuvia. Nautitaan nyt syksystä ja sen mukana tulleista uusista aluista ♥


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti