maanantai 21. syyskuuta 2015

LUKUSUUNNITELMA

Heippa! Aattelinpa hieman valistaa lukusuunnitelman tärkeydestä, omasta mielestä se on iso tekijä hakuprosessissa (on siitä hyötyä myöskin yo-kirjoituksissa). Eli jos sinulla ei vielä lukusuunnitelmaa, niin menehän tämän jälkeen tekemään!


Mietetäänpä nyt niitä hyviä puolia. Lukusuunnitelman avulla näet missä olet lukemisen kanssa menossa ja voit paremmin suunnitella tulevat viikot. Ilman lukusuunnitelmaa sitä ei välttämättä huomaa edes olevansa jäljessä! Itse suunnittelen monta eri lukusuunnitelmaa, eli joka aineelle oma ja sitten suurempi yhteenveto. Yhteenvedosta näkee, että mitkä kirjat täytyy olla luettuna esimerkiksi nyt syyskuun lopussa. Ainekohtainen suunnitelma on sitten hieman tarkempi, eli siinä on joka päivälle määritelty mitä sinä päivänä luetaan. Tänään esimerkiksi luen kemiaa 2 kappaletta ja fysiikasta teen kertaustehtäviä, sekä luen yhden kappaleen seuraavaa kirjaa. Biologiaa ei tämän päiväinen suunnitelma sisällä. Kaikille näin tarkka suunnitelma ei sovi, mutta onneksi näitäkin voi soveltaa melko vapaasti, yhtä ainoaa oikeaa tapaa ei ole.


Lukusuunnitelma myös, ainakin omalla kohdalla, minimoi lukustressiä. Kun tarkastelen suunnitelmaani, tiedän että kerkeän käydä asiat hyvin läpi ennen pääsykoetta. Kerkeän jopa hyvin kertailemaan, tekemään harjoituskokeita ja syventämään tietoani. Kalenteriin mahtuu jopa vapaapäiviä, tai sitten päiviä jolloin luettavaa on vain pari kappaletta.


Aluksi lukusuunnitelmaa tehdessä saattaa laittaa itselleen liikaa luettavaa. Itsekin tein näin ja olin koko ajan jäljessä. Mutta sen avulla opin paljonko pystyn päivän aika lukemaan, ja tein uuden realistisemman suunnitelman. Olen tehnyt suunnitelmat Googlen Driveen, Google Sheetsille, niin pystyn muokkaamaan ja tarkastelemaan suunnitelmia myös kännykän avulla.

Toivottavasti valistus tepsi ja kaikilla joilla ei ole ollut lukusuunnitelmaa, sen nyt tekevät! Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty..;)
 Ihanaa syksyistä maanantaita kaikille ♥


2 kommenttia:

  1. Ai että miten tutulle kuulostaa että lukusuunnitelmasta tulee liian tiukka! Sitten kokoajan stressaa kun ei kerennytkään lukea ja on jäljessä ja ei edes huvita lukea :D mulla taitaa olla kolmas vedos menossa suunnitelmasta, jos nyt pikkuhiljaa alkas olla se ns lopullinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, en oo siis ainut joka painiskelee asian kanssa! Joo, itsekkin teen jatkuvasti muutoksia suunnitelmaan, mutta se nyt ilmeisesti kuuluu tähän, aina tulee hieman muuttujia :D

      Poista