torstai 19. lokakuuta 2017

MITEN OPISKELEN TÄLLÄ HETKELLÄ
Heipä hei!

En ole tainnut tarkemmin kertoa miten opiskelen tällä hetkellä. Käyn tosiaan töissä tässä samalla, teen vaihtelevasti noin 4-6 tunnin vuoroja. n. kolme kertaa viikossa. Töitä on usein viikonloppuisin. Eli työt eivät juurikaan häiritse lukemista, itseasiassa luen tehokkaimmin niinä päivinä kun tiedän että illalla täytyy mennä töihin. :D

Käytän Mafynetin materiaaleja, eli seuraan siitä löytyvää edistymiskäyrää, mikä rytmittää minun opiskeluja. Eli jos käyrä näyttää että fysiikassa en meinaa pysyä tavoitteessa, lasken fysiikkaa, jos kemia taas on esimerkiksi korkeammalla kuin tavoitekäyrä, voin jättää sen hetkeksi ja laskea fysiikkaa.
Luen tällä hetkellä 2-4 tuntia, noin 5 päivänä viikossa, ja se on riittänyt todella hyvin näin alkuun. Tunnit nousee hieman kun otan bilsan mukaan opiskeluihin, varmaankin marras-joulukuussa. En kumminkaan ota stressiä tuntimääristä (niinkuin viime vuonna) vaan seuraan omaa edistymistäni ja keskityn ymmärtämään asiat.

Tällä hetkellä panostus on siis laskuissa, mutta ennen "uutta" aihetta kertaan hieman teoriaa, eli luen Mafyssa olevat aiheen teoriat. Niihin on hyvin tiivistetty kaikki tärkeä. Olen myös välillä vaikeimmista teorioista kirjoittanut ylös muistikortteja, mutta unohdan aina kerrata niitä! Tässä vaiheessa kuitenkin koen turhaksi tehdä muuta kuin laskea, ja muistaakseni Mafyssakin tulee loppuvaiheilla monivalintoja, joissa sitten hyvin kertaantuu kaikki teoriat.

Tässäpä siis lyhykäisyydessään mun tämän hetken opiskelutapoja, melko pienillä tunneilla mennään ja rennolla otteella.
Kuvat ovat tosiaan Kroatian reissulta, en ole vielä kerennyt ottaa muita kuvia, joten näillä mennään. Ja on kyllä muutenki ikävä lämpöön, en vaan kestä tätä kylmyyttä! :D


2 kommenttia:

  1. Moi! Olen tässä itsekseni miettinyt tuota Mafyn käsittelyjärjestystä. Mulla oli tarkoitus käydä koko oppimäärä vuoden loppuun mennessä, johon kyllä kemian osalta pääsenkin. Fyssan osalta pääsen hyvin tekemään jo ensi kuussa tavoitetehtäviä (teen nyt vaan perustehtäviä ja teoriaa). Mietin tuota fysiikan käsittelyjärjestystä, kun siinähän ei käydä heti kaikkia aiheita vaan osa on vasta tavoite 2 tehtävien jälkeen. Onko sulla ajatusta miten meinasit käydä alueet? Pitäisi varmaan ottaa se opiskelijavalmentaja myös, niin saisi näitä kysyttyä. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan Mafyn ohjeiden mukaisesti, eli siellä lukee että lasketaan järjestyksessä, ylhäältä alaspäin.:) Kannattaa ehdottamasti ottaa jos yhtään tuntuu siltä. :)

      Poista