lauantai 4. marraskuuta 2017

KERTAUSVINKIT
Moikka!
Tässä on nyt tullut tahaton tauko kirjoittamisesta, kun on ollut kiireitä, vapaa-ajalla olen yrittänyt rentoutua ja karsia stressiä. Mutta nyt taas entistä ehompana takaisin!

Ajattelin siis jakaa omat vinkkini asioiden mieleen palauttamiseen. Kertaaminen on tärkeä osa näin isojen kokonaisuuksien hallinnassa, joten siihen kannattaa panostaa. Kertaamista on myös kahdenlaista, tuttujen asioiden mieleen palauttamista lukemisen alussa, ja sitten niiden mielessä pitämistä opiskelujen edetessä. Tässäpä parit vinkit kumpaankin!


MIND MAPIT
Näillä on hyvä lähteä käymään läpi aihetta kun sen opiskelusta on kulunut hetki. Otat aiheeksi vaikkapa maksan ja lähdet yhdistämään sitä muistamiisi käsitteisiin jne. Sitten vain tarkistamaan omaa tuotostaan ja lisämään puuttuvia osia!

MUISTIKORTIT
Toimivat niin fysiikan, kemian ja bilsan opiskelussa. Itselläni näiden käyttö on hieman jäänyt, kun Mafy kertaa niin hyvin asiat, mutta jos Mafy puuttuu niin kannattaa ehdottomasti tehdä kortteja! Muistikorteista kannattaa tehdä tarpeeksi lyhyitä, ettei niiden kertaamiseen ja tekemiseen mene liikaa aikaa. Itse esimerkiksi laitan käsitteen, ja sen taakse selityksen, ehkäpä jotain asiaan kuuluvia avainsanoja. Näin joudut itse aktiivisesti yhdistämään uutta asiaa jo opittuun asiaan.

VAIKEIDEN TEHTÄVIEN KERTAUS
Todella tärkeää! Mafy kertaa aina tehtävät joita en ole osannut, ja se on ollut kyllä minulle hyvä tapa ensinäkin kerrata aiheita, ja myös opetella ymmärtämään paremmin asioita syvällisesti. Sekä totta kai huomata minkälaisia virheitä lähden tekemään, esimerkiksi omaksi heikkoudekseni olen huomannut vaikeiden yhtälöiden muodostamisen ja eteenpäin viennin.

Toivottavasti vinkeistä oli hyötyä! Minulla on muuten alkamassa Mafyn kanssa yhteistyö, josta kerron lisää ensi viikolla. Ihanaa viikonloppua! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti