maanantai 27. elokuuta 2018

SYKSYN UUSIA TUULIA

Valmennuskurssi saatu yhteistyönä MAFY-valmennukselta.

Heippa taas pitkästä aikaa!
Nyt se olisi taas, nimittäin syksy. Syksy on mun lempivuodenaika, ja se merkkaa mulle aina uuden alkua. Sana syksy tuo mulle mieleen ne kirpeät aamut, kun odottelin koulubussia ruskan keskellä pikkuveljen kanssa. Hämärtyvät illat, kynttilät ja neuleet ovat tärkeä osa syksyn traditioita. Lisäksi syksy tarkoittaa minulle opiskelun aloitusta, arkea ja harrastuksia.
Tosin tänäkään syksynä koulu ei minulla ala. Melko haikea fiilis. Joka syksy lapsesta asti olen astellut kouluun, innoissani siitä, että pääsen näkemään kavereitani ja opiskelemaan. Mutta yliopistoon en ole vielä astellut. Tuloksia kesällä katsellessani mietin, että miten jaksan taas lukea pääsykoetta varten? 
Miten motivoin itseäni opiskelemaan ne samat asiat kertaalleen, jotka olen käynyt läpi jo useana vuonna? Mitä jos joudun taas pettymään...

Jokaisella on omat unelmansa. Minun unelmani on olla lääkäri. Ja se, että se on oikeasti minun unelmani, ainut asia mitä toivon tekeväni tulevaisuudessa, saa minut taas jatkamaan. En halua välittää niistä päässä pörräävistä ajatuksista, jotka sanovat minun olevan liian tyhmä, etten pääse ensi kerrallakaan, ja että pitäisi valita joku helpompi ammatti. Minun unelmani on olla lääkäri, ja sen aion myös toteuttaa. Vaikka sen saavuttaminen onkin tavattoman haastavaa, ja vie näköjään vuosia, en aio luovuttaa.

Valitsin jälleen avukseni MAFY-valmennuksen. Tämä taitaa olla kolmas kerta heidän materiaaliensa parissa, mutta en ole vielä millään kerralla saanut kaikkia tehtäviä tehtyä! Sain heiltä yhteistyönä testiin heidän etäkurssin. Kurssiin kuuluu heidän Mafynetti-itseopiskelumateriaali, 7 harjoituskoetta joko kotona tai koesalissa, sekä mun lemppari, eli henkilökohtainen opiskeluvalmentaja. Koin viime hakukerralla opiskeluvalmentajan tärkeäksi voimavaraksi, ja uskon että tällä kertaa valmentajan apu saattaa tulla suurempaan tarpeeseen kuin viimeksi. Tiesin jo heti kun tulokset tulivat, että jatkaisin MAFY-valmennuksien parissa, sillä minulla ei ole ollut heidän materiaaleistaan mitään valitettavaa. Hyvät tehtävät kompaktissa paketissa, ei mitään turhien kirjojen raahauksia, on mun mieleen. Vaikka en opiskelemaan ole päässyt, ei se mistään muusta kuin minusta itsestäni ole ollut kiinni. Olen fysiikan opiskellut vieläkin liian pintapuolisesti, vaikka Mafynetin materiaaleissa siitä paljonkin varoitellaan.
Pääsykokeeseen valmentautuminen on tarkoitus aloittaa pienesti tällä viikolla, lähinnä haluan saada rutiineja kasaan ennen kunnon aloittamista. Opiskeluvalmentaja soittaa syyskuun puolella, jolloin teemme tarkemman lukusuunnitelman. Tämän viikon tavoite onkin sitten hieman katsoa mitä uusi OPS tuo tullessaan (jos se tulee kokeeseen:D), ja tehdä hieman muistikortteja. Sekä käyn myös Mafynetin opiskelunohjausmateriaalia läpi, ne ovat nimittäin huiput!

Tsemppiä kaikille, jotka pikkuhiljaa aloittavat opiskelujaan! Vielä ei ole kiire lukea, joten ei oteta siitä ylimääräistä stressiä. :) Muistakaa muuten käyä ottaan seurantaan blogin instagram @_pigletpink, sillä päivittelen sinnekkin mm. kuulumisia ja opiskeluvinkkejä!

6 kommenttia:

 1. Samanlaisella paketilla lähden ekaa välivuotta viettämään :) Ainut vaan et parit yo kokeet (äikkä ja matikka - pitäs saada molemmista parempi) tässä ennen kun lokakuussa aloitan lääkislukeminen. ARvoin paljon et viitinkö ottaa opiskeluvalennusta, mutta siitä on varmasti enemmän hyötyä kuin haittaa, niin tulee sitten varamsti pidettyä lukemiset järkevinä jne :) (lähipiiirissä kun on vaan ajatus, että vaatii paljon lukemista) Sulle se varmasti on kunnon henkireikä tänä vuonna ja tsemppiä tosi todennäkösesti viimeseen välivuoteen! ;) Ainii ootko käyny kuinka paljon töissä ja millon oot jäänyt kokonaan pois ? Mulla on sopparissa 20H/vk mutta tuppaa olemaan aina enemmän niin vähän ärsyttää jos työt viel liikaa voimia näin ekalla kerralla :( täytyy vaan jäädä ajoissa pois jotta saa varmasti luettua vielä hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, toi opiskeluvalmennus on kyllä kätevä! Ja jos kouluun meinaa päästä niin se tulee kyllä vaatimaan erittäin paljon lukemista. Ite teen noin 10h/vko, joten en jätä töitä missään vaiheessa pois, sillä se ei haittaa opiskelua. Jos ois yhtään enemmän niin sitten kyllä aloittaisin opiskelemaan ajoissa, tai jos on mahdollisuus niin vähentäisin töitä. Tsemppiä opiskeluun! :)

   Poista
 2. Voih varmaan ihana taloudellinen pelastus tämä yhteistyö! Mullakin tulee olemaan nyt kolmas kerta kun aloitan Mafynetin alusta. Ehdottomasti valmennuskursseista paras. Olen aloittanut lueskelun rauhallisesti bilsalla. Niin uuvuttavaa lukea viidettä kertaa kaikki jutut alusta mutta unelma on unelma kuten sanoit. Kiinnostaisipa hammaslääkis tai eläinlääkis niin saisi iloisesti viettää jo fuksivuotta toistamiseen :D
  Tsemppiä syksyyn!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin samaa, että jos joku muu lääkis kiinnostais niin sisällä oltais, mutta ei, unelmista ei pääse irti. :D Paljon tsemppiä myös sulle, muistetaan pitää mielessä miltä tuntuis saada just se unelmien koulupaikka! :)

   Poista
 3. "Tämä taitaa olla kolmas kerta heidän materiaaliensa parissa, mutta en ole vielä millään kerralla saanut kaikkia tehtäviä tehtyä!"
  En tiedä miten paljon mafy tarjoilee sitä hommaa mut enpä usko et lähellekää kaikkee tarviis tehä. Enemmän on luullakseni hyötyä, jos teet vähän sitä sun tätä niistä asioista mitkä on vähän huonommin hallussa ja muuten vaan kertailemalla palauttelet mieleen vahvuuksia. Toki fysiikka kannattaa osata aika perusteellisesti (ymmärrys kaikesta, lakien sisältö, vahva laskurutiini, mistä kaavat löytyy kokeessa) kun se on monilla kuitenki avainasemassa. Itsellä kaatui eka yritys varmaa siihen että ei ollu itsevarmuutta juuri siinä fysiikassa ehkä laskurutiinin puutteen takii (jäi tekemättä tehtävä jonka oiski osannu).
  "-- mitä uusi OPS tuo tullessaan (jos se tulee kokeeseen:D)--"
  Aika varmaa tulee jotain uuden opsin asioita, käytännössä sanoisin et pakko opiskella uuden opsin mukaan (paitsi jos haluu ottaa turhan riskin).


  Terveisin,
  nimim. Keväällä 2. haku lääkikseen
  PS. Melkein meni ekalla sisää eli toisella menee heittämällä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkoitukseni oli vähän kertoa että siellä oikeasti niitä tehtäviä riittää, kerta en ole kaikkia niitä kerennyt tehdä, ottamatta kantaa siihen miten olen itse niitä tehnyt ;) Ja uus opsi on tulossa kokeeseen, en tietty ennen oikeaa tietoa voinut olettaa sen varmasti kokeeseen tulevan, tästä syystä sanavalinta "jos se tulee kokeeseen" :D Mafyssa se tietty oli jo huomioitu, niin ei tarvi itse selvitellä uuden ja vanhan eroja. Tsemppiä sulle!<3

   Poista