maanantai 3. syyskuuta 2018

ARJEN ALOITUS

Työt alkoivat viimein kesäloman jälkeen. Opiskelua en itseasiassa vielä aloittanut, mutta on kiva palata pikkuhiljaa arkeen. Opiskelut jäivät osittain aloittamatta, koska poikaystävän koulu ei alkanutkaan vielä, niin oli kiva viettää vielä ylimääräisiä lomapäiviä :D Lisäksi on ollut kaikkea muuta meneillään, joten keskityin sitten niihin asioihin. Mutta tällä viikolla olisi tarkoitus pienesti aloittaa noin tunnilla per päivä. Pääsee vähän opiskelun makuun!

Vaikka en vielä pääsykoelukuja aloittanut, niin oon kumminkin aloittanut rutiinien rakentamisen. Lähinnä tarkoituksena on unirytmin muuttaminen, ja sit saada lenkkeilystä ja ulkoilusta tapa. Viimeksi mulla jäi liikunta pois mitä pidemmälle menin lukuprojektissa, joten nyt on tarkoitus välttää se. Mun mielestä kannattaa ajoissa miettiä minkälaisen rytmin haluaa arkena, ja sitten rakentaa sitä tekemällä päivittäin pieniä valintoja, jotka edesauttaa niiden rutiinien syntymistä. Ettei sitten käy niin, että aloittaa kerralla 6h/päivä lukemisen, ja samalla terveellisen ruokavalion, liikunnan ja uuden unirytmin. :D Siinä saattaa sitten hieman vaikea oikeasti ylläpitää arkea viikkoa pidempään.

Jotta arkeen paluu olisi mahdollisimman mukavaa, niin tässä mun vinkkejä siihen:

○ Muuta unirytmi ajoissa, jotta et kärsisi niin jäätävästä väsymyksestä!
○ Aikatauluta arkesi, mutta aikatauluta viisaasti. Eli ei liikaa asioita ensimmäisille viikoille, eikä liian tarkasti.
○ Jos kesällä ei ole tullut liikuttua, niin aloita liikkuminen kevyesti, esimerkiksi käymällä kävelyllä iltapäivisin, se virkistää!
○ Tee arjestasi nautinnollista, sillä ei ole kiva elää odottaen vain viikonloppuja ja lomia. Osta jotain superhyvää kahvia, pidä kesken viikon herkkupäiviä, katsele leffoja, käy vaeltamassa läheisissä metsissä! Vaikka arki ajatellaan aina harmaana asiana, ei sen sitä tarvitse olla, silloinkin voi tehdä niitä asioita joista nauttii.

Elämä on nyt. :)
Ihanaa viikon alkua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti