torstai 1. marraskuuta 2018

AIKATAULUSSA PYSYMINEN



Mua niin naurattaa, kun lähes joka lukuviikon alussa oon ollut silleen "Jes, mulla ei näyttäis olevan paljoa menoja, saan varmasti hyvin luettua!". Haha, tähän mennessä mulle on tullut aina jotain suunnitelmien muutoksia! Esimerkiksi viime viikolla olin ihan innoissaan, että nyt mulla on niin hyvin aikaa lukea, on vaan yks työvuoro ja sitten ei mitään muuta. Noh, sehän tietty oli paras aika sairastua, enkä vieläkään oo päässyt eroon tästä flunssasta. Mulla ei vuosiin ole ollut edes kuumetta, niin tulipahan sekin pitkästä aikaa koettua. Mutta tämähän tarkoitti taas muutoksia mun viikkosuunnitelmaan.

Viime hakukerralla, jos mulle tuli muutoksia aikatauluihin, oli mun todella hankala sopeutua niihin. Lukutunteja jäi uupumaan, ja tauot venyivät, lopulta tietenki stressasi. Nyt oon joka viikko saanut sen 15h, ellen enemmänkin, tehtyä. Mitä teen nyt eri tavalla? Mun piti oikein pohtia mistä tää muutos johtuu, ja tajusin että oon muuttanut mun tärkeysjärjestystä. Ennen pääsykokeeseen opiskelu ei aina ollut tärkeysjärjestyksen ykkönen. Välillä edelle menivät poikaystävä, perhe, oma vapaa-aika, väsymys, leffailta... Ja en nyt tarkoita että mitään noista pitäisi hylätä! Vaan, että niistä pääsee nauttimaan sitten kun on päässyt sen hetkiseen tavoitteeseen. Mulla oli jotenki tosi hankala aloittaa opiskelu kesän jälkeen, ja ekat viikot eivät menneet hyvin. Sain aikamoisen stressin aikaiseksi, ja avauduin siitä blogin instagramissakin (@_pigletpink). Mun Mafyvalmennuksen opiskeluvalmentaja (etäkurssi saatu yhteistyönä, kurssiin kuuluu oma opiskeluvalmentaja!) sanoi mulle tästä tärkeysjärjestyksestä, että mun täytyy nyt miettiä mikä on tärkeää ja vie minua kohti tavoitteita. Se sai mut heräämään, ja nyt kun mietin istunko ennemmin sohvalla vai menen kohti tavoitetta, ei ole vaikea tehdä valintaa. Tosin nyt kun oon ollut kipeänä ja miettinyt samaa kysymystä, oon toisinaan päätynyt sohvalla makaamiseen. :D Mutta itse sen tietää parhaiten mikä sopii just siihen hetkeen, täytyy muistaa myös levätä, erityisesti kipeänä! Mutta tämä asioiden tärkeysjärjestykseen laittaminen on auttanut ihan hirveästi. Tämän lisäksi teen joka aamu tuntisuunnitelman päivälle, ja oon tähän mennessä pysynyt niissä todella hyvin. Jotenkin helpottavaa mennä tauolle kun kello on tietyn verran, ja on mukavaa kun tietää milloin lukupäivä loppuu ja vapaa-aika alkaa. Näin estän myös mun lukupäivien ja taukojen venymisen, mikä oli mun ongelma viime kerralla.

Suosittelen kyllä testaamaan vaikeina hetkinä tota tärkeysjärjestyksen miettimistä, se auttaa jäsentelemään omia ajatuksia, tunteita ja tavoitteita teoiksi. Jos teillä on muita vinkkejä aikataulussa pysymiseen niin jakakaa ne, niitä ei koskaan voi olla liikaa! :)

2 kommenttia:

  1. Mulla auttaa opiskelussa se, että luen just sen tietyn ajan (60min). Tauolla teen jonkun nopean kotityön, käyn wc, haen vettä tms, mutta pyrin välttämään esim. netissä käyntiä, ettei tauko huomaamatta venähdä. Kannattaa opetella tunnistamaan ne taukoa venyttävät tekijät ja vältellä niitä:)

    VastaaPoista
  2. Onko sulla mitään ns. varasuunnitelmaa, jos et pääsisikään lääkikseen? Siis jotain toista alaa, mitä lähtisit opiskelemaan jos et oikeasti ikinä pääsisi lääketieteelliseen? Pikaista paranemista ja tsemppiä lukemiseen! :-)

    VastaaPoista