maanantai 4. helmikuuta 2019

VIIKKOKATSAUS #3 JA #4Moikka pitkästä aikaa! Olin koko edellisen viikon kipeänä, joten en sitten kirjoitellut blogia tai opiskellut, oli sen verta sitkeä flunssa ja kuume. 
Palataanpa hetkeksi viikkoon ennen kuumetta. Opiskelut sujuivat ihan jees, etenin asioissa ja ensimmäisen harjoituskokeen jälkeinen hyvä fiilis jatkui. Mulla oli vain hieman enemmän töitä kuin yleensä, ja se näkyi heti loppuviikolla väsymyksenä ja keskittymisen katoamisena. Huomaan heti itsessäni milloin on liikaa aamulla opiskelua, illaksi töihin-päiviä, mun aivot tarvitsee sen illan taukoa, ja liian montaa päivää en pysty tälleen tekemään. Jäinkin sitten tuntitavoitteesta, noh tunnin. Tavoite oli 25h. Ei paljoa, eikä se haittaa. Oli pakko lopettaa aikaisemmin opiskelu kun en vain jaksanut. Tässä lukuprojetissa kyllä kehottaisin kaikkia kuuntelemaan omaa jaksamista ja kehoa! Välillä on ehkä vaikea erottaa todellinen väsymys siitä pienestä opiskeluun väsymisestä ja keskittymiskyvyn puutteestä, mutta kun sen oppii erottamaan on helpompaa opiskella menettämättä omia voimavaroja, jaksaa sitten tehdä muutakin.
 Seuraava viikko menikin pedin pohjalla, maanantaina pidin viikon ainoan vapaapäivän, tiistain luin kurkkukivussa ja sitten iskikin kuume, joten koko viikosta tuli vapaa. Sain mie 6h luettua silloin tiistaina. :D Tänään maanantaina mulla oli toinen harjoituskoe, joten hieman jännitti että nyt jään jälkeen bilsassa, että toivottavasti se ei näy tuloksissa (ei muuten näkynyt!) Noin muuten viikon lukemattomuus ei vaikuta, teki varmaan ihan hyvääkin. Olen jo niin pitkällä kemiassa ja fysiikassa, että oon kerrannut jo kaikki aiheet, joten nyt vain parannan taitoja. Ja vaikka bilsassa jäinkin nyt useammin tunnin jälkeen, niin minkäs sille teen että sairastuin, hyi minun immuunipuolustus kun ei kunnolla toiminut. :D Ennen ehkä olisinkin saanut jotain stressiä aikaiseksi lukemattomuudesta, mutta olen opetellut olemaan välittämättä asioista joita en voi kontrolloida. Tietty olisin voinut yrittää lukea kuumeisena, mutta olisiko se mitään hyödyttänyt? Todennäköisesti ei.

Haluaisinkin muistuttaa teitä, erityisesti nyt kun on flunssat ja muut liikkeellä, että mennään oman jaksamisen ja tuntemuksien mukaan. Ei sinne aivoihin mitään jää, jos koko opiskelu tuntuu täydeltä pakkopullalta. Pyritään saamaan sisältä se meidän motivaatio. Tsemppiä viikkoon.♥

6 kommenttia:

 1. Tässä on vielä paljon aikaa ja sulla on niin hyvä pohja että ihan hyvillä mielin voit pitää paranteluviikon :) Musta ainakin tuntuu siltä, että kun pakottaa itsensä lukemaan kipeänä niin tervehdyttyäkään homma ei oikein lähde rullaamaan. Joskus on parempi vaan olla ja katsoa netflixiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täysin totta kyllä, ei olisi paljon hyödyttänyt kuumeessa opiskella :)

   Poista
 2. Meinaatko tehdä postausta tai analysointia noista sun harkkakoetuloksista jossain vaiheessa kevättä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ajattelin, että voisin jotain koontia tehä! En ole vielä saanut mun ekoja kokeita takaisin, mutta kunhan ne saan niin aion kirjoitella postausta. :)

   Poista
 3. Mä oon myös kipeänä ja silti sain kerrytettyä 8h opiskelua panadol+burana voimalla. Sairastuin sopivasti lomaviikolleni kun piti opiskella tehokkaasti joten pakkohan se oli :D Iltalukiossa menossa vikoja tunteja ennen hiihtolomaa ja koeviikkoa..

  Elsa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh, toi on jo tosi hyvin!:D Toi on kyl paha jos on suunnittellut jo lukemiset, eikä oikein muulloin pystyis lukemaan yhtä hyvin😅 Paljon tsemppiä sulle! :)

   Poista