maanantai 12. lokakuuta 2015

MOTIVAATIO

Motivaatio on kinkkinen juttu. Välillä sitä on ja välillä sitä ei ole. Tällä hetkellä se itsellä on melko korkea, mutta veikkaanpa että seuraavien seitsemän kuukauden aikana se ei pysy näin vakaana.


Oon huomannu että sitä jaksaa lukea enemmän ja motivaatio pysyy yllä jos muistaa pitää vapaapäiviä! Päiviä, jolloin ei oikeasti tarvi tehdä mitään. Antaa itselleen luvan vain olla ja olla ajattelematta lukemista ja pääsykoetta. Yhden tällaisen aivot narikkaan-päivän avulla jaksaa taas huomattavasti paremmin, kuin että vaan koko ajan murehtis että pitäs lukea, pitäs tehdä sitä ja tätä.. Itse en jaksaisi tätä 7 kuukauden luku-urakkaa ilman kunnollisia vapaapäiviä koko elämästä! Kaikillahan tämä ei toimi, mutta uskon että jokainen löytää sen oman tapansa päästä irti arjesta. Omat päiväni olen ajoittanut maanantaille, sillä silloin saan olla rauhassa E:n ollessa töissä. Saan katsella sarjoja, kulkea pyjamassa, laulaa ja vaikkapa joogata. Myönnän, ajattelen silloinkin lääkistä, mutta en anna itseni stressata. Tää päivä on mun!Toinen tärkeä tapa rentoutua on kulkea luonnossa. Sen tein jo viikonloppuna, kävimme katsomassa kauniita jo hieman jäätyneitä lampia. Sain myös kokea jotain todella harvinaista! Nimittäin lammen ujellusta ja laulua. Se syntyy kun lammen jää halkeilee pitkiltä matkoilta. Se jos jokin oli uskomattoman rentouttavaa, aluksi myös pelottavaa. Tässä video kyseisistä äänistä. Samalla metsässä seisoskellessani kävin läpi miten kyseisen äänen selittäisin fysiikan avulla. Oivaa kertausta ja hyvin mieleenpainuvaa, sanoisinko. ;-)


Pauligin Frezza juoma on väsyttävien aamujen pelastus!

Motivaatiota pidän nyt jo yllä WeHeartIt:in avulla, siellä selailen erilaisia motivoivia sitaatteja ja keräilen niitä kännykälle. Eniten motivaatiota nostattaa erilaiset lääkisblogit. Niitä kun käy lukemassa tulee mieletön hinku alkaa opiskelemaan! Tulen epäilemättä kehittämään useita motivaatiota nostavia tapoja tämän puolen vuoden aikana, mutta (onneksi) nämä tältä erää riittävät minulle. Motivaatio kun ei se ongelma ole vaan keskittyminen.. Täytyy siis alkaa harjoittamaan sitä!

Aurinkoista maanantaita kaikille, minä alan nauttimaan Greyn Anatomian annista!

2 kommenttia:

  1. Voi en tiennytkään sun kirjoittavan blogia, ennen kuin kommentoit mulle bannerista:D Hei hyvä idea motivoida itseään erilaisten motivoivien sitaattien avulla! Menestystä lääkiksen kanssa!;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tää on ollu vähän tällainen salainen projekti :D Kiitos paljon!

      Poista