tiistai 6. syyskuuta 2016

ALUSTAVIA SUUNNITELMIA


En oo halunnut vielä julkaista mun tarkempaa lukusuunnitelmaa, sillä sitä ei ole! Mutta ajattelin nyt vähän kertoa millä aikataululla olen ajatellut edetä, ja mitä apuvälineitä mulla on käytössä.

VALMENNUSKURSSIT JA MATERIAALIT

Käytössä mulla lukiokirjoista on Biokset, Physicat ja Reaktiot. En ajatellut ostaa muita kirjasarjoja, nämä riittää mun käyttöön ja täydennän tietoani muilla materiaaleilla. Toisina materiaaleina mulla on käytössä Valmennuskeskuksen vuoden takaiset materiaalit, eli siinä on omat kirjansa biologialle, fysiikalle, kemialle, ja sitten ennakkotehtäviä, joissa on mm. kertausta matikasta. Olen myös ostanut anatomian kirjan, ja lainannut kirjastosta Physican kertauskirjan. Tarkoituksena on hankkia Mafynetti 2, toivottavasti ennen joulua. Aikuislukion kursseja en ala käymään, koska opin paremmin itsekseni lukemalla. Jos tulee vastaan vaikeita tehtäviä tai alkaa lukeminen ärsyttämään, voin kysyä apua korvaamattomasta lääkisryhmästämme whatsapissa!

AIKATAULU

Elokuun käytin matikan kertaukseen, eli laskin VK:n materiaaleista niitä matikan laskuja neli-ja normilaskimella. Tarkoituksena oli parantaa laskurutiinia ja totutella lukemisen aloittamiseen. Luin ehkä ensimmäiset viikot korkeintaan kaksi tuntia päivässä. Aloitin kertaamaan biologiaa elokuun toiseksi viimeisellä viikolla. Läpi käytynä bilsassa oli siis ennen syyskuuta kurssit 1 ja 2, kolmosen jätän myöhemmälle ja olen hypännyt suoraan 4.kurssiin.
 Syyskuun aikana kerkeän toivottavasti käymään bilsat loppuun asti, mutta se riippuu töistä, joista en vielä tiedä tarkemmin. Bilsoja lukiessa yritän laskea myös n. 5 laskua päivässä, jotta laskurutiini pysyy yllä ja on helpompi lähteä ratkomaan kemian ja fysiikan tehtäviä.
Jos saan töitä, ne jatkuisivat jouluun asti, joten lukeminen menisi siinä ohella. Työ johon olen menossa, on melko fyysistä, joten on vaikea sanoa kuinka usein jaksan lukea. Yritän lukea varmaan noin joka toinen päivä, mutta en tiedä onnistuuko se.
Vuoden loppuun mennessä on kertauksen tarkoitus olla tehtynä, mutta vaikea sanoa paljonko jaksan töiden ohella lukea. Kun kertaus on valmis syvennyn vanhoihin valintakokeisiin, yo-tehtäviin ja asioiden "syvempään" osaamiseen.

Tän enempää en tällä kertaa omista suunnitelmista osaa sanoa, mutta jos tulee jotain mieleen niin kysykää ja kertokaa hieman mitä te ootte suunnitellu!
 Olen muuten kiinnostunut ja miettinyt vlogaamista, videossa olisi helpompi esitellä mun lukurytmiä, rutiineja ja vinkkejä. Mitäs pidätte ideasta?

Rikoin muuten mun kännykän kameran linssin, huomasin sen kun aloin hiidenkirnuilla kuvaamaan, harmittaa!!

7 kommenttia:

 1. Vaikuttaa mielenkiintoiselta blogilta!
  Itse haen keväällä kauppakorkeaan.

  Liityin lukijaksi! :)

  MichaelaGarde
  http://halfwaythere2.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja tsemppiä hakuun, sinnekkin kouluun on niin vaikea päästä! Yritän jakaa monipuolisia opiskeluvinkkejä, että niitä vois hyödyntää eri opiskelutilanteissa :-)

   Poista
 2. Sattuipas sopivasti! Itse olen miettinyt, että aloittelen kohta lukemaan lääkiksen pääsykokeisiin. Mie jään kyl seurailee siun blogia. Jos vaikka sais hyviä vinkkejä omaan lukemiseen. :)

  SAMI-PETTERI
  https://bysamipetteri.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa ja tsempit aloitteluun, se on se rankin osuus tässä urakassa!:-)

   Poista
 3. Heippa! Miten on opiskelu lähtenyt sujumaan? :)
  Olen nyt tekemässä sitä pääsykoeblogipostausta, niin sopiiko että kaappaan sulta yhden kuvan tästä postauksesta? Tsemppiä lukuihin!

  Anni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa ja kiitos hyvin! Kiirettä on töiden ohella pitänyt mutta kyllä se siitä :) ja totta kai sopii!

   Poista
  2. Jes kiva :) Joo, muistaa vaan ottaa oman aikansa sille, jos työskentelee samalla :)

   Poista