sunnuntai 16. heinäkuuta 2017

HAKU JA TYÖT


Heippa!
Olen tässä viime aikoina joutunut pohtimaan miten tulen yhdistämään lukemiset ja työn. Mulla kävi mieletön tuuri ja sain töitä Oulusta, sopivalla tuntimäärällä vieläpä. En tekisi siis (ainakaan liian usein) yli kymmenen tuntisia viikkoja, joten uskon että onnistun sovittamaan opiskelut töihin hyvin. Työ ei myöskään ole fyysistä verrattuna edelliseen työpaikkaan, jossa 8 tuntia sai nostella painavia laatikoita!

Olen ajatellut aloittaa lukemiset elokuussa, tarkkaa päivämäärä en vielä tiedä, sillä niihin vaikuttaa pari juttua, mutta viimeistään 21.8. ajattelin pitää ensimmäisen lukupäivän. Ajatuksena oli, että vaikka viikolla olisi töitä, opiskelisin joko ennen tai jälkeen töiden. Sitten viikonloput olisivat täysin opiskeluvapaita. Tuntimääräkin alussa tulee mitä luultavammin olemaan melko pieni, jotain 3-5h/päivä. Teen varmaankin tiivistelmät fysiikan ja kemian teorioista, sekä muistikortteja. Laskuja saatan alkaa laskemaan, menen oman keskittymisen ja jaksamisen puitteissa. 

Lukemiset aloitan melko aikaisin siis, mutta se sopiikin minulle. On jotenkin paljon mukavampi kun tietää että aikaa on ja saa rauhassa käydä asioita läpi. Viimeksi kun aloitin tammikuussa, tuli mulle lopulta melko kiire. Nyt kun sain töitäkin, on järkevämpää aloittaa aikaisin. En oikeastaan malta odottaa uutta arkea, kuulostaa mun korvaan nimittäin ihan kivalta! Vihdoinkin loppui epätietoisuus siitä miten vuosi tulee menemään. Työt aloitan elokuun alussa, jolloin pystyn sitten suunnittelemaan päiväaikatauluja paremmin.

Haluaisin kuulla teiltä kokemuksia miten yhdistitte/yhdistätte työn ja opiskelun?
Palaillaan! :)

6 kommenttia:

 1. Onnea työpaikasta! Ja hienoa, että tuntimäärä on sopiva pääsykoelukuja ajatellen.

  Mä käyn myös töissä lukemisen ohella. Siitä, miten tämä tulee onnistumaan ei vielä ole kokemusta :D . Käytännössä olen arkisin työpaikalla n. klo 8 - 16 ja lukeminen täytyy sovittaa iltapäiviin ja iltoihin sekä tietysti viikonloppuihin. Välillä joudun tekemään töitä työpäivän jälkeen myös kotona ja tällaisina iltoina on vaan pakko jättää lukemiset välistä. Tosin joskus saatan onnistua livahtamaan töistä klo 14.30 eli voin hieman säädellä käytettävää aikaa itse. Mutta raskas vuosi varmasti tulossa, katsotaan miten käy :) .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ja kiitos paljon!
   Mie uskon että pystyt handlaamaan työt ja lukemisen, saattaa vaatia hieman aikataulutusta, mutta silti! Laatu on tärkeintä, ei onneksi määrä. Tsemppiä hirmusesti, yritän koota vinkkejä aikataulutukseen ja jaksamiseen! :)

   Poista
 2. Mä tein töitä tammikuuhun asti noin 15h/vko ja se oli melko rankkaa, aikaa ei jäänyt kuin lukemiselle töille ja nukkumiselle :D alkuun luin 20h/vko. Helmikuun puolivälissä sain jäädä töistä lukulomalle mikä oli mahtijuttu!! Nostin lukumäärät 25-30h/vko ja ehdin silti urheilemaan ja näkemään kavereitakin. Oli hyvä aloittaa ajoissa (aloitin syyskuussa) niin ei keväällä tarvinnut tykittää mitään 40h/vko. Tällä tavalla sisääpääsy saavutettiin! 😊 Paljon tsemppiä sulle ensi vuoteen, sä pystyt siihen!
  http://roosamononen.com

  VastaaPoista
 3. Isot onnittelut sisäänpääsystä!😍 Joo,joutuu varmasti priorisoimaan töiden ja lukujen kanssa, tulevat tuntimäärät tuntuu luksukselta kun viime vuonna yritin lukea kokoaikatyön ohella 😅. Kiitos tsempeistä,oon nyt päättänyt että ens syksynä alotan sitte lääkiksessä! :)

  VastaaPoista
 4. Kävin töissä lukujen ohella koko vuoden aina pääsykokeisiin asti n. 30-40h/3vko eli suunnilleen 2-3 vuoroa viikossa. Luvut suunnittelin viikkokohtaisesti siten, että lukemista olisi n. 20-30h/vko. Jos työvuoroja oli enemmän, niin tein työpäivinä hiukan kevyempää lukemista (eli tein mafyn kertaustehtäviä tai väittämiä). Välillä se oli toki sitä 5 päivää opiskelua + 2 päivää töitä, mutta kun työpäivänä ei tarvinnut lukea, osasi silti rentoutua niinäkin päivinä:D Tämä tosin johtuu ehkä siitä, että pikaruokaraflassa sai heittää aivot hetkeksi narikkaan ja keskittyä ihan muuhun, niin aivot sai sopivasti etäisyyttä pääsykokeista.

  Mun mielestä todella hyvä veto aloittaa lukemiset ajoissa ja rauhassa, koska silloin näkee paljonko jaksaa tehdä töitä, mutta on aikaa muuttaa suunnitelmaa tarvittaessa. Lähinnä ehkä semmoinen vinkki, että jos työt käyvät liian raskaaksi lukujen ohella, malttaa rohkeasti pyytää vähemmän tunteja/jäädä palkattomalle. Mut jos säkin oot vetänyt kokoäivätyötä, muutama työvuoron tasapainottelun ei pitäisi koitua ongelmaksi:) Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on ainakin tämän vuoden loppuun melko samanlaisilla vuoroilla, täytyy kyllä sitten rohkeasti pyytää vaan vähemmän tunteja tammikuusta eteenpäin, jos tekee tiukkaa! Ja nimenomaan uskon että töissä käynti on kiva nollaus lukemisesta, oma työkin vaatii asiakkaaseen keskittymistä niin saa ajatukset muualle. :) Kiitos vinkeistä, täytyy laittaa ehdottomasti ylös jonnekkin! :)

   Poista