tiistai 15. elokuuta 2017

MOTIVAATIOSTA
Koulut ovat alkamassa ja monet aloittavat myös pääsykoelukemiset. Motivaation kanssa on periaatteessa kaksi mahdollista tilannetta, sitä joko on tai ei ole. Koska mulla on jo kaksi haku kertaa takana, on motivaatio ehkä hitusen hakusessa. Ärsyttää aloittaa taas tämä sama urakka, samalla tahdon tehdä kaikkeni tulevaisuuden eteen. Ristiriitainen olo saa lykkämään lukemisen aloitusta helposti.
Voisin jakaa parit ohjeet kadonneen motivaation metsästykseen, tai pienen kipinän vahvistamiseen!

Tee itsellesi päämäärät selkeiksi. Näin tiedät mitä haluat ja sitä mielikuvaa kannattaa vahvistaa esimerkiksi kuvittelemalla itsensä lääkärinä tai miltä tuntuu nähdä HYVÄKSYTTY tietokoneen näytöllä! Jos se oma juttu on vielä hakusessa, ja motivaatio ei nouse mielikuvaharjoittelunkaan jälkeen, kannattaa ehkä miettiä sen taustalla olevia syitä.

Kun päämäärä on selkeä, yleensä löytyy motivaatiota sen saavuttamiseen. Tässä vaiheessa voidaan siis tehdä suunnitelmaa päämäärän saavuttamiseksi. Itselläni suunnittelu parantaa motivaatiota ja antaa tarvittavan "mie pystyn tähän!"-boostin. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty vai mitä?

Ylläpidä motivaatiota! Kun olet löytänyt tarvittavan kipinän, älä anna sen sammua! Lue motivoivia sitaatteja, kuuntele tsemppaavia biisejä ja hanki vertaistukea. Muistuta itsellesi aina, että MIKSI lähdit tähän projektiin mukaan, ja miten aiot sen tavoitteen saavuttaa.

Tässä tällainen pieni tsemppi alkavaan syksyyn, jos se motivaatio on vielä hukassa, niin ei hätää. Tässä ei ole vielä kiire, ja monet aloittavat lukemiset vasta tammikuussa.
Tsemppiä viikkoon! Palailen ensi kerralla hieman kesäkuvien kanssa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti