tiistai 22. elokuuta 2017

LUKEMISEN ALOITUS


Heippa! Kuten jo aikaisemmin olen maininnut, olen aloittanut nyt viimein lukemiset. Voin sanoa että aloittaminen on vaikeaa. Tai ei itseasiassa aloittaminen, vaan jatkaminen. Sain itseni eilen helposti kirjan ääreen, tein hyvällä flowlla tehtäviä. Mutta sitten iski väsymys. Keskittyminen ei riittänyt edes ajattelemaan tehtävää. Pidin taukoa ja yritin uudestaan. Ei jaksanut. 
Olin kyllä nukkunut hieman huonosti, uskon sen vaikuttavan jaksamiseen. Ja eilen tapahtui taas paljon uutta mikä vei energiaa. Mutta tämä oli hyvä muistutus itselle, että kuinka paljon aivokapasiteettia lukeminen vie, ja kuinka väsyttävää se on. Onneksi en nyt heti alkuun laittanut itselleni mitään hirmu tuntimääriä, vaan osasin aloittaa pienesti. Kun on koko kesän lomaillut, niin ei helppoa pitää keskittymistä kauaa yllä. Onneksi tiedän, että kun jaksan vaan yrittää ja pidentää opiskelupäiviä pikkuhiljaa, niin tulee se jaksaminen tähän hommaan taas takaisin ja jaksan keskittyä.

Niimpä halusin vaan muistuttaa teille kaikille, että lähtekää järkevästi liikkeelle, älkää säikähtäkö jos ette jaksakaan lukea heti 8 tuntiaa putkeen. Aloitetaan pienesti, niin ei iske väsymyskään opiskelua kohtaan niin pian. 

Iloista viikonalkua kaikille, ja muistakaa olla armollisia itsellenne!

4 kommenttia:

 1. Allekirjoitan!
  Sama on lääkisopintojen aloittamisessa, kun rutiinit pitää luoda uusiksi:D Se on se alkujärkytys, mut eiköhän se mene tässä kohta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä! Kyllähän ne rutiinit onneks aina lopulta syntyy :)

   Poista
 2. Moikka! Eksyin sun blogiin sattumalta :-) mulla itselläni nyt toinen hakuvuosi menossä. Hieman mielessä pyörii nyt pääsykoeuudistus ja mitä se tulee aiheuttamaan ei ensikertalaiselle niinkuin itse olen. Onko sinulla millainen pohja? Lukio? Mitä ajatuksia sinulla on uudistuksesta? :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa!
   Itsellä on siis lukiopohja, josta ei itselle kyllä ole mitään hyötyä. En usko että uudistus tulee vaikuttaamaan lääkikseen hakemiseen, mutta väärään suuntaan ollaan silti menossa. Mutta koska aiheesta en enempää tiedä niin en sitä oikein voi kommentoida :)

   Poista