tiistai 30. tammikuuta 2018

KOKEMUKSIA OPISKELUVALMENNUKSESTA


Toteutettu yhteistyössä Mafy-valmennuksen kanssa.

Kirjoitin marraskuussa siitä, kuinka aloitin Mafyn opiskeluvalmentajan kanssa suunnittelemaan opiskelujani, ja mitkä fiilikset mulla oli silloin ihan ekasta puhelusta. Tässä linkkiä siihen edelliseen postaukseen, käy tsekkaamassa jos et ole jo lukenut!

Eli opiskeluvalmennus on Mafy-valmennuksen tarjoama palvelu, jossa saat itsellesi oman henkilökohtaisen opiskeluvalmentajan. Valmentajan kanssa soitellaan parin viikon välein pääsykokeeseen asti, ja käydään läpi kuluneita viikkoja opiskelujen ja ihan omien kuulumistenkin osalta. Valmentajan kanssa voi mm. suunnitella aikataulua, tehdä välitavoitteita, tai ihan vain jutella. Lisää tietoa opiskeluvalmennuksesta löydät täältä. Opiskeluvalmentaja kuuluu lähi-ja etäkursseihin.

Minun valmentajani, Emilia, on ollut itselleni tärkeä apu stressinhallinnassa. Kun hakuprojektia on takana jo useampi vuosi, on lähipiirille tullut jo aika kauan vuodatettua pääsykoestressiä. Omalla kohdallani lähipiirini kyllä tukee, mutta ei täysin ymmärrä millaista pääsykoeopiskelu on ja mitä se vaatii, joten on ollut ihan parasta jutella ihmisen kanssa jolla on kokemusta aiheesta! Saan vinkkejä miten voisin tehdä asiat, ilman että joudun esimerkiksi aikataulutuksia oppimaan kantapään kautta.


Miten olen kokenut hyötyväni opiskeluvalmennuksesta tähän mennessä?

 • Pidämme huolen, etten keskity liikaa yhteen aineeseen. Eli suunnittelemme yhdessä tavoitetunnit viikolle ja erikseen jokaiselle aineelle. Joka puhelussa tarkastelemme etenemistä ja vertaamme sitä tuntimääriin, sekä tarvittaessa muutamme aineiden painotusta viikkotuntimäärissä.
 • Stressin lievitys. Tämä on ehkä tärkeintä näin itseopiskelijana, sillä ei ole valmennusryhmää jossa jakaa kuulumisia ja fiiliksiä, eikä kurssin antamaa aikataulua. Itse olen nyt omista huonoista lukuviikoista voinut "valittaa" valmentajalle, joka tsemppaa jatkamaan eteenpäin.
 • Opiskelutekniikan parantaminen on ollut itselleni myös tärkeää. Mafyssa on jo itsessään todella kattava osio eri opiskelutekniikoista, mutta valmentaja antaa henkilökohtaisempaa opastusta. Esimerkiksi itse sain vinkkejä tällä kertaa miten edetä paremmin biologian tehtävissä.
 • Harjoituskokeen analysointi. Opiskeluvalmentajalla on tietoa hyvästä koestrategiasta, ja omia virheitä sekä ajatuksia kokeesta on hyvä käydä yhdessä läpi. Näin niihin saa apua ja tietoa mitä tehdä paremmin ensi kerralla.
 • Joku ulkopuolinen seuraa tekemisiäni. Tämä on vähän niinkuin terapeutin kanssa, on kiva puhua jonkun kanssa, joka ei kuulu omaan arkeen ja jolla on uusia näkökulmia sekä ideoita. Näin joutuu itsekin hieman virkistämään omaa ajatteluaan ja tapoja.

Jos teillä on jotain kysyttävää niin vastaan mielelläni! Ja jos jollain muulla on kokemusta opiskeluvalmennuksesta, niin olisi mielenkiintoista kuulla mitä olet pitänyt siitä.:)

10 kommenttia:

 1. Ihan offtopic, mutta pakko kysyä :D mafyssä tehtävä 3.1285. Saan kokoajan vastaukseksi -6650kJ/2 ja mafyssa vastaus -11130kJ/2. Jaksatko katsoa kumpi sulla tulee :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon näköjään laskenu sen hieman eri tavalla kuin malliratkaisussa mutta saanu täysin saman vastauksen :D Ehkä tossa tehtävässä on joku näppäilyvirhe kun mieki sain sitten ton -6650:)

   Poista
  2. Okei :D Tuo -11130kJ tulee, jos entalpianmuutoksen yhteenlaskussa sen H3:sen kertoo kahdella, eikä -2:lla niinkuin se minusta tulisi kertoa..

   Poista
  3. Pakko oli tarkistaa tuo tehtävä myös ja minä saan kyllä ihan sen saman vastauksen kun mafyssa on :) oon laskenu näköjään samalla tyylillä kun malliratkaisussakin on laskettu

   Poista
 2. Nyt huomasin missä mulla meni vikaan. Eihän tuota H3 entalpiaa enää kerrota -2:lla vaan pelkällä 2:lla, jos muuttaa etumerkin positiivisesta negatiiviseksi valmiiksi. Menipä sekavaksi ja nyt varmaan sotken jonkun muunkin ajatuksen :-D

  VastaaPoista
 3. Samanlaisia kokemuksia opiskeluvalmennuksesta, vaikka alkuun suhtauduin siihen vähän epäillen hyödyllisyyttä. Onneksi olin väärässä :) Tosi kiva tämä sun blogi ja ihana ulkoasu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtava kuulla että oot kokenu ton valmennuksen hyväksi! :) Ja kiitos paljon! En ole mikään paras ulkoasujen tekijä, ja tän kanssa meni kyllä hetki :D

   Poista
 4. Mä tilasin sen yhden kokeilukerran, jonka opiskeluvalmennusta sai kun tilasi mafynetin. Oli kyllä ihan hyvä keskustelu! Vaikka olen koulutukseni puolesta oppimisen ja opiskelun asiantuntija itse, usein näissä jutuissa ei suutarin lapsella ole kenkiä eli ulkopuolisen näkökulma asiaan auttaa usein jäsentämään omia ajatuksia. Jätin kuitenkin opiskeluvalmennuksen ostamatta, ihan kustannussyistä. Lähipiirin kanssa tulee tietysti juteltua ja varsinkin puolisosta on ollut ihan konkreettista apua kun hän osaa hyvin matematiiikkaa ja fysiikkaa. Hän on myös ollut erinomainen kannustaja ja hyvä esimerkki siitä, että fysiikkaa oppii lähtökohdista huolimatta kun tekee töitä - hän on itse opiskellut ammattikoulupohjalta teknillisessä korkeakoulussa DI:ksi ja takkuillut aluksi matemaattisten aineiden kanssa kun pohjalla ei ollut lukio-opintoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näimpä, yleensä ulkopuolinen pystyy yleensä paremmin analysoimaan miten vois parantaa opiskelua. :) Siis sullahan on ihan kunnon tuki! Minun avo on tällä hetkellä insinööripuolella ammattikorkeassa, ja yhdessä mekin fysiikkaa opiskellaan. :) Meillä tosin mie toimin vielä opettajana, mutta kertaantuupa itsellä asiat :D

   Poista